Individuele Sessies

Individuele sessies hebben tot doel om de studenten in het werk specifieke ondersteuning en leiding te geven in het unieke ontvouwingproces van hun Essentie. In een sessie richten we ons op wat er nu gaande is in je leven, in je familiale en relationele leven en in je innerlijke ervaring. We gebruiken deze ervaringen als toegangspoorten om contact te maken met je eigen Essentiële kwaliteiten of om deze diepgaander te integreren in jezelf en je leven.

individuele_sessiesEen individuele sessie is een vorm van inquiry of open zelf onderzoek. Open betekent dat we erkennen en herkennen wat er aanwezig is in onze ervaring. Open zelf onderzoek is altijd proces georiënteerd en we werken vooral ervaringsgericht en zijnsgeoriënteerd. De gevoelde ervaring en lichamelijk gewaar zijn, zijn in deze sessies altijd aan de orde. Je leert gewaar worden van de signalen van je lichaam, je leert je emoties en gevoelens te voelen, je leert je ervaring te verwoorden en je leert bewust te worden van de essentiële dimensie die aanwezig is in je ervaring. Je krijgt aandacht voor je proces en je richt je aandacht op de essentiële kwaliteiten die nu aanwezig zijn in je proces en de beperkingen die hiermee samenhangen.

In een eerste sessie houden we een verkennend gesprek om duidelijkheid te krijgen waar je naar op zoek bent. Je kunt daarna kiezen om een traject te volgen en voor langere tijd sessies te volgen.